duminică, 12 mai 2019

The Wedding House


Nu-mi vine sa cred ca s-au scurs deja 3 luni de cand nu am mai scris. In ultima perioada am fost prinsi cu treaba pentru ca (sunt prea entuziasmata ca sa nu va povestesc !!!) am reusit in final sa ne gasim casuta mult visata, desi inca mai e multa alergatura pana cand toate lucrurile vor fi puse la punct: amenajarea gradinii, alegerea mobilei, montarea parchetului, alergatura pentru acte etc. Stiti cu totii stresul (placut) prin care treci cand incepi un proiect nou. 







Lasand la o parte detaliile mutarii, recunosc ca nu am mai avut timp si nici resurse (fizice si financiare) sa mai calatorim. Aveam deja planut concediul de vara in Colmar, Alsacia pentru jumatatea lui iunie, insa cu greu si parere de rau am renuntat la aceasta vacanta, desi biletele de avion sunt cumparate cam din martie. Nu regret nimic!!! Merita orice sacrificiu (promit sa fie temporar) pentru a face casuta sa arate exact ca in visurile noastre, iar aroma cafelei sa fie savurata in curte.





 Pana una alta, printre drumurile la Ikea, Kika, Mobexpert sau Dedeman, ne-am facut timp sa participam la mult-asteptatul eveniment organizat de The Wedding House: targul de nunti al anului 2019 sarbatorit intr-un stil caracteristic, lejer, de party garden, cu tarte delicioase, inghetata, limonade reci si Proseco. Da, da...asa cum bine v-ati dat seama, cautam deja o locatie deosebita pentru evenimentul ce va sa vina, iar aceasta era una din cele 3 de pe wish list-ul nostru.

Pentru cei ce nu cunosc locatia, haideti sa va povestesc putin despre cum a pornit ideea afacerii acestor 2 tineri proprietari: dincolo de aglomeratia capitalei si de austrada Bucuresti-Pitesti, la circa 45km, se afla satul Poiana lui Stanga. Daca ati trecut de toate depozitele marilor firme si de Bolintin, pe dreapta veti avea un indicator spre acest mic satuc. Drumul e bun, drept. Cand o sa vedeti.parcate de o.parte si de alta zeci (multe zeci) de masini, ati ajuns la destinatie.



The Wedding House a luat nastere acum multi ani, cand tatal actualei proprietare, Alina, a cumparat acest teren + casuta, departe de oras, fix in mijlocul naturii. Pentru ca Alina urma sa se casatoreasca, le-a sugerat sa-si organizeze nunta in aer liber, chiar la ei acasa. La insistentele tatalui, au sarbatorit marele eveniment in curtea proprie si pentru ca le-a placut atat de mult cum a iesit, atat lor, cat si prietenilor, au venit cu ideea sa organizeze petreceri tip garden party si pentru alti viitori miri. Asa au inceput sa investeasca si sa infrumuseteze locul, sa renoveze casa, sa aduca imbunatatiri gradinii, sa puna in valoare ciresii din curte si uite asa, din pasiune, s-a nascut si o adevarata afacere (plina de succes). Am inteles ca ar fi al 6-lea an de cand The Wedding House organizeaza petreceri de nunti, botezuri sau alte eveninente aici.








E un loc primitor si cald, cu sezlonguri si piscina, nisip si iarba, locatie pentru foc de tabara, mini casute din lemn, foto corner, leagane suspendate, multi pomi fructiferi si un hambar urias ce gazduieste weekend de weekend cate un cuplu de porumbei. Vazand ofertele locatiilor de nunta de pe piata care se intrec in decoratiuni de satin, covoare rosii si candelabre aurii, carora mie nu mi se muleaza deloc pe stil, acest loc este de departe cea mai buna alegere daca iti doresti o petrecere de zi, intr-o atmosfera degajata si friendly, in natura, de tipul celor pe care le vedem organizate prin filme.

















Din pacate, este cam departe de Bucuresti, iar invitatii vor depinde de masina ca ajunga pana aici. Ownerii casutei insa, s-au gandit si la acest aspect si au un parteneriat cu o firma de transport (de tip bus) care poate servi ca si pick-up pentru cei ce aleg sa vina la ceremonie. De asemenea, in momentul semnarii contractului (de inchiriere a casutei pentru eveniment), veti afla ca nu veti avea incluse si alte servicii precum mancare sau dj.






Proprietarii localului va vor sari inca o data in ajutor cu sugestii de firme de catering cu care ei lucreaza - pentru alegerea meniunui, fotografi, decoratiuni florale, muzica sau candy bar. De mentionat ca in pretul evenimentelor ce au loc aici, pe langa petrecerea propriu zisa, mirii au inclusa si cazarea pentru "noaptea nuntii" si ca duminica tariful este (evident) mai mic decat cel practicat sambata.














Eu am visat intotdeauna la o nunta relaxanta, la un buchet de mireasa din spice de grau ori flori de camp si rochie alba de in sau panza topita, sandale fara tocuri si bucle lejere, la o petrecere alaturi de familie si prieteni, la un cocktail pe marginea piscinei sau la umbra copacilor desi.




Va las si voua link-ul site-ului lor, dar va anunt de pe acum: daca intentionati sa va programati vreun eveniment pentru anul viitor, it is fully booked. E nevoie de rezervare cu vreo 18 luni inainte (sau chiar 2 ani) pentru a prinde un loc. Si daca vreti sa faceti cunostinta cu locul si pe viu, nu doar din poze, va dau un pont: la inceputul fiecarui sezon de nunti, in fiecare an, la inceputul lunii mai, organizeaza cate o editie de Wedding market. Daca ati ratat targul primaverii, mai aveti o sansa in octombrie cand au Octobria Festival, in cadrul caruia organizeaza diverse ateliere de creatie, de flori sau diverse.


Nu-i asa ca e de poveste? 😍😍😍





joi, 14 februarie 2019

Amfiteatrul Transilvania - linistea dintre munti


Uhh, a inceput deja saptamana si eu sunt inca cu capul in nori. La propriu. Fac ce fac si mai deschid galeria telefonului sa ma uit pentru a suta oara la pozele facute in weekend. Si cum vremea posomarata din Bucuresti nu te indeamna la activitati prea solicitante, am deschis laptopul si am inceput sa dau timpul, usor-usor inapoi, in linistea dintre munti, in adierea rece, in mijlocul naturii.


Departe de turismul de masa, in varf de munte, dupa un drum forestier de aproape 5 km urcati cu masina (care nu e 4x4), parcursi in mai bine de 45 minute, ajungi pe un taram de poveste ce se intinde peste aproximativ 100 de hectare si care ofera o priveliste ce-ti taie rasuflarea : de-o parte si de alta Muntii Bucegi si Piatra Craiului. Cand iti vei auzi doar bataile inimii si vocea naturii, vei stii ca ai ajuns la Amfiteatrul Transilvania, un resort rural, cu totul diferit de celelalte pensiuni  din Romania.  





La doar 10km de Moieciu de Sus, exista o alta lume, una fantastica, cu casute vechi de 200 ani amplasate pe crestele muntilor, unde odinioara se depozita fanul.









 In prezent,  doar 2 casute, pe nume « Odaia Bucegi » si « Odaia Piatra Craiului » ce par din turta dulce sunt restaurate cu vopseluri si materiale bio si puse la dispozitia turistilor. Ele pot gazdui pana la 30 persoane, avand disponibilitate de 10 camere de cazare nu foarte spatioase, insa extrem de primitoare si calduroase, dotate cu strictul necesar : produse cosmetice la baie, prosoape, umerase, papuci etc si vederi panormice direct spre munte. Pentru ca proprietarii au dorit ca acest loc sa creeze o legatura intre turisti cu natura, au ales sa nu puna wi-fi sau TV in camere, ci doar in lounge-ul de primire a oaspetilor. Langa mini-unitatile de cazare, exista  suficiente locuri de parcare (doar) pentru masini, caci accesul cu ATV-urile este interzis pe aceasta proprietate privata.





Locatia este foarte intima, nu exista magazine sau vecini in zona, ci doar casele si restaurantul care are o capacitate de 40 persoane si care ofera bucate delicioase romanesti, cu specific moldovenesc. Meniul nu este foarte variat, insa toate preparatele sunt bio si au gust. Micul dejun este inclus in pretul camerei si foarte bogat. De asemenea, pe tot parcursul sederii apa este oferita din partea casei in recipiente mari de sticla. Ceaiul servit dimineata a fost extrem de aromat, fiind preparat din plantele culese de pe dealurile proprietatii.  In incinta complexului exista si o ferma de cai, de oi si vaci si o gradina de legume, ele constituind principala sursa de produse proaspete folosite pentru pregatirea meselor. Seva de mesteacan, vinul fiert de casa sau placintele moldovenesti sunt vedetele bucatariei Amfiteatrului.










Gazdele sunt extrem de amabile, ca si restul personalului, fiind la dispozitia turistilor intreaga zi, de dimineata de la 8 si pana la orele tarzii ale noptii (22.00), acesta fiind si programul de functionare al restaurantului. De asemenea, acestia gasesc intelegere si pentru cei dornici sa urce aici si sa manance fara a se caza, de aceea restaurantul nu este cu circuit inchis, dar este neaparata nevoie de o rezervare in prealabil. Pentru persoanele care rezerva o camera aici si care nu dispun de o masina puternica, proprietarii pun la dispozitie transportul din Moieciu pana sus, la destinatie.










Ah, si nu v-am spus de zona incarcata energetic : daca treceti pe langa toate casutele si urcati pana in varf (pe jos, fiindca e aproape) gasiti « amfiteatrul », cel mai inalt punct din complex, unde sunt asezate circular cateva scaune-cilindru din lemn (scena aduce mult cu « Masa tacerii » din Targu Jiu). Aici timpul sta in loc si inconjurati de toata linistea naturii (exceptand zapada care scartaia puternic sub talpile noastre) am reusit sa ne (re)conectam cu ea si ne-am incarcat cu mult zen. De asemena, exista si o camera rustica cu aromoterapie, unde va puteti bucura de peisaj, alaturi de un ceai cald sau ceva dulce.


Sunt atat de multe de spus despre acest loc de poveste, dar mi-e teama ca nici toate cuvintele din lume n-ar reusi sa descrie frumusetea vazuta si simtita doar prin ochi si suflet. Pot spune doar ca ne-am facut cel mai frumos cadou de pre-Sfantul Valentin venind aici. 

Ne dorim cu ardoare sa revenim si in vara, cand e totul inverzit. Ca si pont : la sfarsitul lui august, in fiecare an, pe 24/26 este Festivalul Fanului si gazdele organizeaza pentru turisti petreceri cu focuri de tabara si dansuri traditionale. Puteti recerva si voi aici.

"Mountains are the only detox I believe in."

Pana data viitoare, HAPPY 
                                       VALENTINE'S 
                                                            DAY! 💖💕 
                                        
                                           Iubiti-va mult !




Cinque Terre 2024

E aproape ora 20, m-am imbracat deja in pijama (fiindca mi-am petrecut cateva ore bune in trafic azi spre si dinspre birou), asa ca vreau sa...