luni, 13 martie 2023

NorAtlas Heritage - Gura Teghii

Azi va scriu direct din confortul canapelei din casuta de vacanta de la poalele muntilor Buzaului. E aproape 9 seara si linistea s-a asternut de mai bine de 2 ore asupra satului Varlaam. Se mai aude cand si cand, din foaarte mare departare cate un latrat de catel. In curte s-au aprins ghirlandele luminoase de cum s-a innoptat, insa noi le-am admirat azi doar din spatele ferestrelor fiindca e prea cald si bine in casa ca sa mai scoatem nasul pe terasa.




Desi check-in-ul se face dupa ora 15, le-am scris un mesaj de pe drum proprietarilor si i-am rugat sa ne primeasca mai devreme, si astfel am ajuns la NorAtlas Heritage in jurul orei 13.30. Din Bucuresti pana la destinatie sunt doar 165 km, dar pentru ca traseul parcurge multe sate, am facut circa 3 ore pana aici + fiind duminica, a fost si extrem de liber. Nici nu am simtit cum a trecut timpul pana am ajuns in sat, pentru ca soarele ne-a insotit tot drumul, desi la bordul masinii temperatura urca putin peste 0 grade.

NorAtlas Heritage dispune momentan de 2 unitati de cazare cu o capacitate de 2-4 pers fiecare. Ca si cabana de vacanta, noi am ales UTOPIA, pentru ca este ceva mai spatioasa (in jur de 35mp) decat cealalta varianta - ROUA, care are doar 25mp. 




Ambele au un design indraznet si cozy, curte si terasa proprie, gratar si un view superb + parcare gratuita. Peisajul reprezinta o imbinare perfecta intre munti, vai, coline si un mic parau. Pentru ca zona si spatiul le permit, ownerii NotAtlas au inceput sa construiasca o a treia casuta, pe care spera sa o termine in cateva luni pentru a gazdui alte perechi de iubitori de natura.

prima din stanga - Roua, Utopia si cea din dreapta va fi noua casa

De cum am ajuns, Razvan s-a echipat de gratar, si-a luat constiincios cafeaua si fripturile afara si a aprins focul pentru cel mai delicious pranz, la aer curat. Eu am avut un mini-shooting in orice coltisor din casa si de pe terasa, pentru ca da, e prima oara cand sunt cazata intr-o casa cu cada si dus in dormitor! 




Chiar, poza asta din celebra cada cu bubble - Just perfect!

Diminetile aici incep in tihna, cu ciripit de pasarele, aer proaspat si raze blande de soare in ceasca de cafea aburinda. Ce mai e magic la locul asta e ca in acoperis exista o fereastra generoasa ce iti permite sa admiri stelele noaptea, direct din pat, iar ziua - cerul senin. Ma intreb cat de romantic e si cand ploua sau ninge direct pe tine, cuibarit in bratele partenerului...







Cateva inside-uri de la NorAtlas: 

 - Exista wifi, insa semnalul este destul de slab (nu stiu daca cineva ar putea veni sa lucreze WFH de aici, folosind VPN sau alte sisteme ce mananca mult internet)

- TV dispune si de Netflix, deci puteti da start maraton la serialele preferate

- Chicineta este complet mobilata cu vesela, condimente, espressor si cafea on the house, cuptor cu microunde, frigider si plita electrica (+gratarul cu lemne din curte), deci veniti cu provizii pentru ca este permis si astfel, nici nu trebuie sa parasiti locatia.


- Daca insa nu ati venit cu mancare la voi, exista o pizzerie in apropiere de la care puteti comanda ori la 7 minute de mers cu masina, jos in sat exista cateva magazine mixte (in genul celor La Doi Pasi). 

- Pentru un concediu in vara, cred ca mai recomandata ar fi locatia ROUA, deoarece dispune de aer conditionat, spre deosebire de UTOPIA unde aveti doar geamuri cu plasa de tantari, pe care le puteti lasa deschise peste noapte pentru a lasa sa patrunda racoarea. 

Roua - e cea mai de sus casuta

Roua

terasa Roua

- Zona este destinata exclusiv adultilor si este una extrem de linistita, deci popositi aici doar daca simtiti sa va reincarcati bateriile (ca noi), pentru ca nu aveti ce alte activitati sa faceti.



- Nu va facesti griji ca nu aveti suficienta intimitate, cele 2 cabane existente sunt pozitionate la o distanta destul de mare una fata de cealalata, ba chiar terasele lor au si privelisti diferite, dar la fel de frumoase.




Pe noi ne-a cucerit cu totul, are 10/10 si cu siguranta vrem sa revenim si la inceput de ciresar, cand e totul inverzit si ceva mai cald, ca sa ne bucuram in intregime de peisaj, fara geci si paturici. De asta-data desi am avut parte de o vreme insorita, dimineata si seara erau temperaturi negative ce ne-au bagat in casa de cateva ori…




Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2021

Acum 2 saptamani, pe vremea asta eram in Timisoara... Azi sunt acasa, in fata laptopului, stau turceste pe canapea si mai scad temperatura c...