luni, 25 martie 2024

Ensana Aquahouse - Bulgaria

Iubesc luna martie si oamenii ei! In fiecare an, venirea sa imi aduce pe langa soare, pomi infloriti si miresme imbietoare, o mare bucurie datorita faptului ca pot da start mini-vacantelor si petrecerilor. In familie, in prima parte a lunii celebram partea feminina, pe 1 - de Martisor si 8 Martie, iar spre sfarsitul lunii sarbatorim zilele de nastere ale lui Razvan si a tatalui meu.

De aceasta data, am ales ca destinatie de vacanta statiunea Sf. Constantin si Elena din Bulgaria din urmatoarele considerente:

-        este destul de aproape de casa – aprox 280km, deci maximum 4h (avand in vedere ca aveam numai 3 zile la dispozitie),

-        drumul nu e deloc aglomerat, o buna parte din ruta fiind parcursa pe autostrada,

-        pentru ca voiam sa ne profitam de primele raze ale soarelui undeva la mare.

Aveam pe wishlist de ceva vreme Resortul Balnear Aquahouse si desi acest hotel exista si la noi, la Sovata (Sovata, Bradet, Ursina), cat si in Cehia, Ungaria, Slovacia, Regatul Unit, eu l-am ales drept cadou pt Raz pe cel din Bulgaria – EnsanaAquahouse Health SPA

Are o capacitate de 411 camere, fie cu vedere la mare, fie cu vedere la parc, situate pe 5 etaje, cu un design modern, un lobby generos, futurist si parcare gratuita. Ca si facilitati, are 5 piscine exterioare cu apa termala (unde temperatura apei depasea 35 grade), iar la et -1, 6 piscine interioare (unele incalzite, altele nu), sauna umeda si uscata, salina, sala de fitness si de yoga. Toate sunt incluse in pretul camerei fie ca optati doar pentru mic dejun, fie pentru demipensiune – aceste mese servindu-se in cadrul Restaurantului Terrace.









Noi am facut rezervarea pe Booking.com doar cu masa de dimineata, insa descoperind mancarea lor variata si delicioasa servita in stil bufet, am platit suplimentar 50 leva/adult si pentru fiecare cina.



Pranzul se putea servi a la cart fie in Restaurantul Kampai (cu preparate preponderent din peste, pe care l-am evitat, nefiind iubitori de suchi), in cel italienesc Salvia (noi de aici am ales un steak de pui si slices de vita, dar nu ne-au convins. Ar fi trebuit totusi sa incercam pastele sau pizza lor, sigur le crestea rating-ul) sau in Green. La acesta din urma ne-au placut la nebunie portiile cu pui gatit in stil arabesc, cu legume si humus in lipie.

Green

Salvia

Kampai

Salvia

Spre deosebire de multe hoteluri la care am mers, aici prima serie de produse din minibar erau  gratuite, deci am putut savura niste dulciurele sau vin, fara sa platim un extrapret.

Fiind un resort mare, cu o suprafata de 4.5 hectare, exista multa vegetatie, copaci si zone verzi frumos illuminate seara (noaptea par niste alei cu licurici). Pe timpul zilei, de jur imprejurul piscinelor exterioare, sunt amplasate sezlonguri, pe care puteti face plaja sau savura un cockail la una din terasele restaurantelor, frumos delimitate cu pampas.




Dincolo de portita parcului, printre copaci si case acoperite de iedera, pasiti pe drumul ce duce catre  mare (sunt 5 minute de mers pe jos) sau pe plaja intima din golful Beach Bay. Personal mi s-a parut o locatie foarte romantica, linstita si perfecta pentru cuplurile ce vor sa evadeze din agitatia cotidiana. Spun asta si din prisma faptului ca in ultima seara, am avut norocul sa bem un pahar de vin pe balcon, sub lumina lunii pline ce se oglindea in apa marii linistite.









Pentru ca am stat doar 3 zile, nu am avut timp sa ne bucuram chiar de toate facilitatile, mai exact de cealalta locatie a lor, plasata intr-o alta cladire, la circa 400m de hotel, ce poarta numele de Aqua House Thermal and Beach (un fel de Therme de-al nostru) cu mult mai multe zone thermale, jacuzzi, saline, saune, servicii de masaj, 14 piscine, aqua gym, sala de sport cu vedere catre mare etc.


Marcat cu 1- Hotelul si 2 - Aqua House

Aici accesul este si pentru cei necazati, contracost, in functie de zilele saptamanii sau de nr de ore petrecut (poate ajunge pana la 50 leva/zi full de la 8.30 pana la 20.30, per adult, in weekend). (Mai ales) pentru asta, am facut un pact cu Razvan: sa revenim cat de curand pentru incarcarea bateriilor, si ce-i drept, si pentru oasele, articulatiile si muschii nostri…








Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2021

Acum 2 saptamani, pe vremea asta eram in Timisoara... Azi sunt acasa, in fata laptopului, stau turceste pe canapea si mai scad temperatura c...