joi, 18 iulie 2024

Lighthouse Golf and SPA Resort, Blacic

De mai bine de 7 ani nu mai mersesem la un resort cu all inclusive, pentru ma cunosc si desi sunt destul de atenta la ce mananc, nu acelasi lucru as putea spune si la CAT mananc daca am in farfurie mancarea preferata. Vara asta am bookuit totusi un sejur cu toate mesele incluse, la Lighthouse Golf and SPA Resort - acesta se afla in Balcic, la numai 45km de granita cu Romania, iar traseul din Bucuresti pana acolo l-am parcurs in mai putin de 4h (incluzand si asteptarea din vama Negru Voda).


Am ales acest resort din 2 motive: pentru ca semana destul de mult cu Thracian Cliffs, unde mersesem in anii anteriori si ne-a placut la nebunie si pentru ca am prins o super oferta la cazare (am gasit pe Booking.com o camera cu vedere la mare, all inclusive, 5 zile, la numai 3200 ron). In acest buget am mai adaugat costul combustibilului si parcarea la hotel ai tot am iesit destul de ieftin.



Comparand cu preturile de pe litoralul romanesc, in special cat am fi platit pe mancare, consider ca Lighthouse este o alegere excelenta pentru o familie/cuplu ce doreste un sejur relaxant, fara sa cheltuie 2-3 salarii.



Ca orice locatie, si aceasta are plusuri si minusuri. Voi incepe cu partile pozitive 👍:

Mancarea este delicioasa si variata (in nicio zi nu s-a servit acelasi fel, cel putin la pranz si cina), de la salate, paste pregatite pe loc, in functie de preferinta, pizza, gratar, preparate la cuptor, pana la fructe, inghetata si prajituri. Fie ca alegeti sa platiti cazarea ce are doar mic dejun inclus ori varianta demipensiune sau all inclusive, cu siguranta nu veti fi dezamagiti de preparatele de aici.




Camerele sunt extrem de spatioase, racoroase, cu balcon mare si un view superb (fie spre mare, fie spre terenurile de golf), iar paturile sunt cele mai mari pe care le-am vazut vreodata (erau mai late decat lungi, al nostru masura 2.8m latime), astfel incat toata noaptea nu ne-am intalnit printre cearsafuri.




Personalul - de la restaurante, bar, cat si cel de la receptie si housekeeping - extrem de amabil, preponderent tanar, intotdeauna dornic sa ajute, care vorbeste fluent lb engleza sau chiar romana.


Facilitatile – hotelul are 3 restaurante (unul tip bufet suedez numit Alexandra, unul a la carte grecesc si altul cu specific pescaresc Le Passage), un bar deschis pana la miezul noptii, SPA cu sauna, jacuzzi, masaj, piscina interioara si exterioara, sala de fitness, loc de joaca pentru copii, un magazin la interior cu haine fancy si articole de plaja, posibilitatea de inchiriere terenuri de golf, sali de jocuri precum billiard, sali de conferinte, etc.






Serile sunt animate incepand cu orele 20.30 pana la 22.00 cu muzica, show-uri de dans si interpreti muzicali locali. Se creaza o atmosfera de vacanta, mai ales ca scena din fata piscinei ramane deschisa oaspetilor mai indrazneti ce doresc sa valseze printre spoturile colorate.


In imediata vecinatate exista un supermarket si Shivs Bar – un loc de poveste, pozitionat deasupra apei si a sancilor, cu o vedere panoramica superba asupra intregii regiuni, invaluit in miros de caprifoi si iarba proaspat cosita. Noi am ajuns aici in ultima seara, chiar la golden hour si mi s-a parut cel mai romantic moment din toata vacanta.





Ce ne-a placut mai putin 👎 la aceasta locatie a fost:

Parcarea, destul de mica pentru capacitatea hotelului si contracost (pentru un hotel de 5*, cu varianta de All In, ne-am fi asteptat ca aceasta sa fie inclusa in pret).

Un alt minus a fost ca nu am primit apa si capsule de cafea complimentary decat la check-in, de aceea am fost nevoiti sa consumam produsele din minibar (pen care la final le-am platit). Desi aveau variante gratuite de aparate de cafea/butoiase de apa in lobby-ul hotelului, nu ar fi coborat nimeni peste noapte sa bea un pahar de apa.


Minusul cel mai mare al concediului nostru a fost plaja - Plaja Heros – neingrijita si foarte departe de hotel, la circa 8km. Ai posibilitatea sa ajungi aici doar cu masina personala sau cu un shuttle bus (adica un maxi-taxi) pus la dispozitie gratuit de hotel. Noi am ales prima varianta, deoarece in prima zi cand am mers catre mare, masina lor nu avea AC functional, desi era extrem de cald. In plus, erai conditionat de orele la care venea si pleca pe rutele hotel-plaja-hotel (la un interval de vreo ora). 


Primul transport de la hotel pleca la ora 9 (noi am fi preferat sa ajungem pe plaja mai devreme pentru ca soarele ardea deja prea puternic dupa ora 9), iar ultimul, de la plaja catre hotel, la ora 18 (noi abia dupa 17.30 scoteam nasul de sub umbrele, iar sa ne intoarceam cu shuttle-ul ar fi insemnat sa pierdem 1-2h de plaja cu soare bun).

La plaja exista vreo 3 mini-parcari improvizate, printre uscaciuni si betoane, dar care sunt extrem de proaste, inguste, neincapatoare si cu gropi adanci. Plaja nu este exclusiv a hotelului, exista o zona free de prosoape, unde putea veni orice alt turist.

Pentru oaspetii hotelului, plaja oferea 2 sezlonguri + 1 umbrela gratuit, pe baza unui voucher primit de la receptie in fiecare dimineata. Desi noi am avut bratari pentru servicii all inclusive, nu am putut beneficia gratuit de bauturile de la barul de pe plaja, pentru ca ofereau doar pahare din 2-3 feluri de suc acidulat si apa minerala, din sticle de 2 litri, deja desfacute. Prin urmare, a trebuit sa ne hidratam cu apa rece la 0.5l sau cafea, contracost.


Acestea fiind spuse, daca vom reveni aici, probabil ne vom cumpara in avans 1 bax de apa, pe care sa il avem la indemana in camera si cel mai important: vom alege sa ne bronzam pe o plaja vecina, curata, probabil la Bendida Beach - Thracian Cliffs(este la 5 minute de plaja Heros), contracost, pentru 40 leva/2 adulti (2 sezlonguri, prosoape + umbrela).



Toscana – tur in Florenta, Siena si Lucca

Toscana este extrem de cunoscuta in randul pasionatilor de calatorii fiindca e regiunea-vedeta a Italiei, prezenta in toate brosurile, promo...