marți, 19 septembrie 2017

Valea Doftanei - linistea de la sat

Cele mai romantice poezii sunt despre toamna.
Cele mai frumoase tablouri sunt peisajele de Rapciune.

Si cum vantul de toamna schimba culorile frunzelor, tot el mi-a pus in par primul fir alb. Septembrie din acest an a fost cea de-a 28-a luna a mea de fiinta. Si mi-am petrecut-o alaturi de multi oameni dragi. A fost un weekend plin pe care l-am destinat intai prietenilor, apoi familiei.


Fiindca am fost libera de ziua mea, care a cazut intr-o vineri, nu as fi putut sa stau acasa, asa ca am plecat intr-o noua destinatie de munte, linistita, calda, relaxanta… Doua zile intr-o locatie pitoreasca era exact ce-mi doream. Am indesat in 10 minute in rucsac un trening, un tricou si un hanorac si in jurul orei 12 am pornit spre Valea Doftanei. Dupa 2 ore de mers cu masina, de la iesirea din Bucuresti, am ajuns la vila Izvoarele Doftanei. 



Pentru cei ce n-au ajuns inca aici, comuna Valea Doftanei este situata in judetul Prahova, la 12km de Campina, intr-un cadru natural pitoresc si izolat de galagia si poluarea din oras. Pe traseul catre aceasta destinatie, tineti-va nasul lipit de geamul masinii, caci puteti admira si Barajul de la Paltinu. Drumul prin satele strabatute pana in Tesila (unde se afla Pensiunea Izoarele Doftanei) este pietruit, insa odata intrati pe Valea Negrasului veti intra prin padure, pe o ulita virgina, si nu veti avea semnal la telefon. V-as recomanda sa va asigurati ca inainte de iesirea din Campina, hartile GPS-ului sunt actualizate, pentru a nu exista riscul sa va rataciti. 




Chiar daca traseul nu este cel mai bun, iar viteza cu care veti circula nu va depasi mai mult de 10-20km/h din cauza pietrisului, puteti profita de linistea din jur. Capite cu fan, garduri vechi si case batranesti, cochete, animale pascand si poduri din lemn construite peste parau, toate va vor aduce relaxarea totala. Eu m-am bucurat, cu ochii inchisi si geamul masinii lasat, de mirosul ierbii proaspete, de mugetul vacilor si de ciripitul pasarilor. Nici cel mai bun masaj din lume nu mi-ar putea crea o asa stare de bine precum acest peisaj pitoresc.



Revenind la cazarea pe care am avut-o: proprietarii cabanei sunt niste prieteni foarte buni de-ai nostri, tineri si plini de viata, deschisi la toate cererile clientilor lor. Capacitatea vilei este undeva la 30  de camere duble, cu balcon cu vedere catre munte. Recomand camerele 12, 13, 14 de la etajul 1 pentru o panorama superba. Terasele odailor sunt foarte mari, impodobite cu jardiniere pline cu flori colorate, iar aerul proaspat de dimineata si vederea muntelui te incarca cu energie de la prima ora.





Prin imprejurimi nu aveti foarte multe optiuni, in apropiere situandu-se doar o alta viluta pentru cazare, insa intr-un weekend petrecut aici, cu siguranta nu va veti plictisi caci aveti variante de petrecere a timpului liber: puteti inchiria biciclete chiar de la cabana (contracost), puteti savura pe terasa bucatele pregatite in restaurantul pensiunii, va puteti relaxa in leaganele din curte sau jucand biliard. Spre seara, va puteti retrage in foisor, cu un pahar de palinca in mana, in fata gratar ului. Daca veniti cu copii mici, lasati-i printre jucarii si mascote, caci exista un spatiu de joaca, special amenjat, in interiorul casei, la parter.







Din punctul meu de vedere, daca sunteti in cautare de evadare din cotidian si desprindere de realitate, acesta este locul perfect, mai ales toamna, cand razele soarelui nu ard atat de tare, iar culorile naturii sunt atat de placute…



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cinque Terre 2024

E aproape ora 20, m-am imbracat deja in pijama (fiindca mi-am petrecut cateva ore bune in trafic azi spre si dinspre birou), asa ca vreau sa...