Azi e una dintre zilele mai lejere la birou - vorba vine « birou », caci lucrez de acasa – asadar am avut timp sa fac rapid ceva de mancare si sa citesc cateva pagini dintr-o carte. Iar acum, spre sfarsitul programului, beau apa plata cu lamaie si menta intr-un pahar pe care scrie mare Coca-Cola 😆 si-mi rasfoiesc blogul.
We Cafe – am descoperit-o intamplator la inceputul anului, intr-un tag pe Instagam. Se afla foarte aproape de Parcul Cismigiu si este genul de afacere de familie pe care eu mi l-as dori, un spatiu mic, dar cald, cu rafturi cu carti si cafea buna, piese valoroase de mobilier, rame si usi vechi, biciclete si terasa in natura. Imi amintesc ca eu si Razvan am poposit prima oara aici intr-un weekend rece de iarna la h12, exact atunci cand deschideau. Cafeneaua s-a umplut rapid, caci sunt putine mese - daca retin corect, doar vreo 5 + posibilitatea de a sta la bar pentru a povesti la un suc cu proprietarul.
Sera EDEN – o surpriza verde a orasului care s-a deschis in vara anului trecut in spatele casei Bratianu de pe C.A.Rosetti. Gradina abunda de vegetatie si e minunat pentru ca inca de la intrare pasesti intr-o mare de liniste, sparta doar de sunetului pasilor ce strabat aleile din piatra cubica. Conceptul arhitectului este foarte special datorita barului situat sub sticla imbinata cu schele metalice inalte, nefinisate ce formeaza o cladire-sera care adaposteste mese si banci din lemn, chiar in mijlocul naturii.
Mara Mura – o locatie micuta si prietenoasa care te duce intr-o lume a basmului, cu arome dulci de prajituri si ciocolata calda. Cofetaria e fermecatoare atat la interior, datorita mirosului de vata de zahar ars, a tapetului colorat si a masutelor si scaunelor boeme din fier forjat, cat si la exterior, fiind situata chiar in spatele Ateneului Roman, pe o straduta ingusta, pietruita, care te duce cu gandul la bella Italia.
Caju by Joseph Hadad – aflat in imediata vecinatate a cofetariei Mara Mura, restaurantul il are ca gazda chiar pe cheful Hadad. De fiecare data cand am mers aici, am rezervat o masa la interior pentru ca design-ul modern, muzica in surdina si luminile calde creeaza o atmosfera cozy. Ah, dar si atitutinea personalului este pe masura, foarte atenti si prietenosi.
Prima vizita aici am facut-o cu fosta echipa de la jobul de pe vremea aceea, pentru ca aveam de cheltuit un team-award castigat si am vrut sa ne rasfatam cu meniuri classy. Toate felurile de mancare de la brasserie aratau spectaculos, pentru ca da, am tras cu ochiul la mesele alaturate, dar ce m-a cucerit iremediabil a fost un platou rece cu variate specialitati libaneze (zacusca, salata cu rosii si patrunjel, hummus etc) si lipie calda care m-au facut sa imi ling degetele, la propriu. De atunci, de fiecare data cand ma intorc aici, aleg acest fel + o extra portie de lipie calda la pachet.
Restaurant DaDa – l-am gasit din greseala pe Str Matei Voievod cand m-am ratacit cu masina (fara waze), cautand terasa Modelier, unde nu am mai ajuns in ziua aia. M-a atras prea mult decorul avangardist al acestui spatiu nou-descoperit, curtea colorata, cu piese de mobilier vechi si fotografiile din calatorii prin Africa, ca sa nu ii trec pragul. Am simtit aici o atmosfera intima, linistita, cu mese protejate de umbra maslinilor si scaune pline cu pisici. M-am intalnit apoi aici si cu socrii la o limonada rece in zilele fierbinti de vara.
Nomad Skybar – localizat in Centru Vechi, pe Str Smardan, ramane una dintre locatiile mele de suflet pentru ca mi-a fost (aproape) casa in toate weekendurile din tinerete, timp de multi ani. Functioneaza atat ca restaurant/terasa pe timpul zilei, cat si club, la sfarsitul saptamanii. E un local modern-rooftop, situat la mansarda unei cladiri istorice din orasul vechi, are un design fantastic de misto, cu un tavan integral de sticla, cu DJ si muzica geniala, barmani inventivi in materie de cocktailuri si cu o terasa ce iti ofera un view asura stradutelor animate ale Lipscaniului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu