vineri, 22 iulie 2022

Thracian Cliffs - Restaurante & SPA

        Ador sa ma trezesc dis-de-dimineata, sa beau cafeaua in liniste, sa conduc spre serviciu cand soferii inca nu si-au rasucit cheia in contact si sa ma bucur de primele minute din zi doar eu cu mine. Lucru ce nu se intampla intotdeauna in concedii fiindca majoritatea camerelor de hotel au acele draperii opace pe care daca le tragi inainte sa te culci, exista o mare probabilitate sa nu stii cand se lumineaza afara a doua zi si sa continui sa dormi pana spre pranz, daca nu ai alarma setata. 


Eu de fiecare data cand ma intorc din concediu sunt mai obosita decat am plecat, si asta pentru ca ma fortez sa (a)dorm cat mai tarziu, sa petrec cat mai multe ore treaza, sa ma bucur de toate oportunitatile aparute in cadrul vacantei, mai ales ca la Thracian Cliffs exista atat de multe locatii dragute de vizitat.

Promisesem ca revin cu informatii despre restaurantele din cadrul complexului. Asa cum am mentionat si in articolul acesta, rezervarile pentru cina le-am facut inca din momentul check-in-ului, pentru a ne asigura ca nu ramanem flamanzi peste noapte. Am ales de fiecare data ora 19.30 deoarece in perioada aceasta a anului, in intervalul orar 19.30-20.30 este lumina perfecta pentru fotografii (golden hour) si cele mai frumoase culori de apus.

Voi incepe cu Olivo, care initial a fost gandit ca restaurant dedicat micului-dejun, insa ulterior a fost transformat si in locatie unde se poate servi cina. Functioneaza in intervalul orar 8-10.30 (pt breakfast) si incepand cu orele 17.00. Este localizat chiar in piateta din Marina Village si terasa sa este inconjurata de copaci exotici, maslini si lavanda. De la masutele de pe margine se vede in departare marea si un pod romantic, imbracat intr-un verde crud.  Specificul bucatariei este traditional bulgareasca si mediteraneana, iar acesta ar fi meniul. Daca despre mic dejun am vorbit déjà in articolul anterior si nu am ce reprosa pentru ca este extrem de bogat, despre cina nu as putea spune acelasi lucru - am mancat aici in cea de-a treia seara cate o salata, insa a fost ultimul in topul preferintelor noastre atat ca design, cat si ca varietate de bucate. L-as recomanda totusi turistilor cu copii, pentru ca este mai linistit, destul de spatios si mancarea soseste foarte repede.





Restaurantul Geti, aflat chiar din inima resortului (zona Marina Village) este o locatie selecta, eleganta, cu o vedera spectaculoasa catre coasta, marea, pescarusii si cerul. Terasa este extrem de generoasa, patrundeti in ea printr-o arcada verde si construita ca un rooftop, cu pereti din sticla. Daca mergeti in 2, rugati (daca exista disponibilitate) sa va rezerve masa nr. 28 (este fix cea din coltul din dreapta, considerata vedeta pentru ca are cel mai bun view). Preparatele de aici au specific pescaresc, am observat pe mesele multor oaspeti scoici, fructe de mare si peste, insa pentru ca noi nu suntem fani seafood, am ales ceva mai comun : o supa crema de legume – foarte gustoasa (in ziua respectiva era cu porumb si ceva ceapa prajita), salata cu ton si susan, inca un fel de salata cu crispy chicken si noodles cu vita, ah da si cafeaua – aici e cel mai aromat cappucino baut din intreg resortul. Puteti rasfoi meniul restautantului aici, care serveste atat pranzul, cat si cina. Si interiorul locatiei este foarte frumos amenajat – are parca asa, un aer grecesc.









Argata Beach & Bar Restaurant  consider ca ese cel mai romantic dintre toate, pentru ca este situat exact pe plaja cu nisip alb, in mijlocul naturii virgine, cu mese sub maslini si leandrii de unde poti admira culorile pastelate ale cerului la amurg. La Argata nu se serveste doar cina, ci si pranzul, asa ca nu e necesar sa parasiti plaja la amiaza ca sa mancati in alta parte. Ca si mancaruri, aici aveti meniul,  iar ce am experimentat noi si ne-a placut a fost portia de Grilled Chicken Fillet, servita cu lipie calda si legume la gratar sau salatele clasice. Vinul este destul de scump si nu cine stie ce (prea sec si tare), insa cocktailurile merita incercate. Preparatele vin foarte repede (ca de altfel la toate restaurantele din incinta complexului), in max 15 minute si nota de plata poate fi achitata atat cash/card, cat si trecuta pe camera si platita la sfrasitul sejurului (lucru valabil pentru toate restaurantele lor).









O alta locatie cu look exotic unde se poate servi masa – doar pranzul, nu si cina deoarece se inchide la orele 18.00 este Bendida Beach Restaurant. Specificul bucatariei este marocan si tot ce am mancat aici a fost mega-gustos. Pastele Taktouka Linguine au fost preferatele mele, dar si legumele la gratar cu steak-ul de porc si cafeaua. Lista cu restul de preparate este aceasta. Daca decideti sa luati pranzul la acest restaurant, ar fi indicat ca dimineata cand ajungeti pe plaja Bendida sa rezervati o masa pentru ca intre orele 13-15.00 este destul de aglomerat. Bineinteles, mancarea poate fi comandata si servita direct pe plaja, daca nu doriti sa pierdeti vreo raza de soare. Tot decorul de aici are un aer mediteranean, cu scaune si mese din bambus, candelabre mari, traverse din iuta si perdelute subtiri, de panza, insufletite de briza marii.





Mai exista un bistro Club House & BAR unde se pot servi sandwichuri, prajituri sau cafea, Game BAR cu snakuri si bere, jocuri de societate – dart, biliard, inca un club de noapte cu design retro-furutistic Grand Voyage destinat pasarilor de noapte > din pacate nu le-am trecut pragul, asa ca nu va pot impartasi vreo experienta de aici.



Ultima alternativa de petrecere a timpului liber este SPA-ul hotelului, care ofera acces gratuit la jacuzzi, sauna, sala de fitness sau contracost masaje de diverse tipuri, coafor, manichiura/pedichiura. Doamnele se pot rasfata si cu impachetari corporale cu ciocolata sau uleiuri de lavanda, isi pot face peeling sau tratamente faciale sau pot face plaja pe sezlongurile de pe terasa SPA-ului. Orarul de functionare este 10-19.00 in cursul saptamanii, iar in weekend este prelungit cu inca o ora (pana la 20.00). Eu cand i-am pasit pragul si am auzit muzica linistitoara, combinata cu mirosul uleiurilor esentiale, m-am destins intr-o secunda. Doamna de la receptie a fost foarte draguta sa ne faca un tur rapid al SPA-ului, sa ne prezinte toate facilitatile si camerele intime si sa ne lase apoi singuri, sa ne bucuram de clipele zen…








marți, 19 iulie 2022

Thracian Cliffs Golf & Beach Resort


Cand traficul din Bucuresti se mai linisteste, temperaturile din termometre cresc si randamentul la serviciu scade, e semn ca vara s-a instalat si organismul cere ODIHNA 😴. Primul concediu din acest an l-am logat in iulie si am promis sa fug de litoralul romanesc pentru ca din pacate serviciile oferite nu renteaza deloc cu preturile (mai ales ale sezlongurilor care depasesc chiar si 100 ron/pers), iar aglomeratia nu face casa buna cu relaxarea.



Vara asta am ales Resortul Thracian Cliffs din statiunea Kavarna, la doar 50 km de granita Ro-Bulgaria. Drumul este scurt, din Bucuresti am facut doar 3 ore si jumatate, Waze-ul luandu-ne pe A2, apoi pe un drum linistit de tara, ocolind aglomeratia statiunilor Eforie-Mangalia, iar in final ne-a scos din Romania prin Vama Negru Voda. Taxele de drum au fost cele de pod (de la Fetesti) - achitate prin expedierea unui SMS si buvigneta, luata imediat dupa ce am trecut frontiera, la 43 Ron. Daca alegeti sa o cumparati on-line pretul e undeva la 30 Ron si scutiti si minute bune de stat la coada.


Dupa aproximativ 50 minute de condus de la punctul vamal, a inceput sa se vada linia albastra, infinita a marii si un indicator ce arata spre stanga Thracian Cliffs Golf & Beach Resort. Inca aproximativ 5 minute de mers pe un drum serpuit, cu case, si am ajuns la destinatie! Odata ridicata bariera de la intrare, am simtit ca pasim intr-un mini-orasel, domeniul intinzandu-se pe hectare intregi, avand terenuri de golf, coasta, mare, piscine, copaci, localuri de zi si noapte, SPA, magazine de haine si alimentar etc. Ca sa va faceti o idee, noi in a doua zi petrecuta aici am facut undeva la 10 mii de pasi. Deplasarea in interiorul complexului se putea face fie pe jos sau masina personala, dar si cu masinutele electrice de golf sau cu trenuletul (servicii gratuite).

Complexul dispune de 160 camere (in Marina Village + Hillside Village), insa numai 90 dintre ele sunt oferite spre inchiriere, restul fiind proprietati-personale, cumparate de diversi oameni de afaceri. In ciuda comentariilor negative citite pe Booking, tot personalul hotelului vorbeste foarte bine lb engleza si este extrem de primitor (cel putin in experienta noastra totul a decurs ok). In momentul check-in-ului, receptionerul ne-a recomandat sa ne facem rezervari in avans atat pentru plaja, cat si pentru restaurante, deoarece este o perioada aglomerata.



In acest sens, am fost indrumati catre biroul de consierge, unde persoana responsabila s-a ocupat sa ne book-uiasca zilnic locurile pe plaja, cate o cina la 19.30 la fiecare dintre cele 3 restaurante ale grupului (Olivo, Geti, Argata Beach-Restaurant) si ne-a oferit o harta a locatiei pentru a avea vizibilitate asupra tuturor punctelor de interes.


La Thracian Cliffs exista 2 plaje unde va puteti bronza: plaja privata Argata, unde au acces doar cei cazati si unde costul pentru 2 sezlonguri, prosoape + umbrela este de 40 leva/zi. Apa este extrem de limpede, cu intrare treptata, fara pietre, nisipul fin, iar view-ul la apus de soare, vazut de la masa restaurantului Argata este cel mai romanic loc posibil. Puteti petrece intreaga zi pe aceasta plaja – bohemian escapade – deoarece barul-restaurant este deschis atat pentru pranz, cat si pentru cina (recomand aici neaparat o cina in jurul orei 20 cand e golden hour – un paradis cu cer roz, valuri spumoase, adieri blande si sunet de pescarusi). Pe noi mancarea de aici nu ne-a dat pe spate, insa pentru priveliste si atmosfera, merita toti banii! 


Coffee is always a good idea !


romantic dinner

Cheers to my MOJITO !

sus - statia masinutei care ne aduce la plaja








Puteti ajunge pe plaja Argata fie pe jos (in cca 10-15min), fie in mai putin de 2 minute, cu masinuta electrica care circula la fiecare 5-10 minute pe ruta receptie-plaja. Intreg traseul pana aici este spectaculos, caci traversati terenurile de golf unde puteti admira jucatorii imbracati in alb, savurati mireasma florilor mov din campurile de lavanda, zariti soarele cum se uita in oglinda lacului Thracian.

Masina electrica de inchiriat (personala)

Masina electrica de transport (la comun) receptie-plaja

Golf players under the sun


In directia opusa, cea de-a doua plaja, ceva mai mare decat prima, este Bendida Beach care este insa deschisa si pentru oaspetii hotelului, dar si pentru cei din exterior. Aici costul celor 2 sezlonguri cu prosoape + umbreluta este de 30 leva/zi pentru guests si 40 pentru ceilalti. De retinut ca rezervarile la plaja se mentin numai pana la ora 11, asadar cine se trezeste de dimineata, prinde loc in primul rand, foarte aproape de mare. Atat plaja, cat si restaurantul-bar Bendida (unde mancarea este de-li-cioa-sa !!!) au un design maroccan, superb – singurul dezavantaj este ca la orele 18 totul se inchide aici, asadar singura masa pe care o puteti servi este pranzul. Si aici intrarea in mare se face gradat, dar apa este ceva mai calda decat in Argata.










Drumul pana la plaja Bendida nu este atat de spectaculos ca cel descris mai sus, la Argata, iar pentru a ajunge aici, am luat masina personala pana aproape de terenurile de tenis si am lasat-o in parcarea Bendida (gratuita pentru turisti cazati). Bineinteles, acest itinerariu poate fi efectuat si cu trenuletul ce strabate intreg complexul si care ajunge in statie la Bendida cam la fiecare sfert de ora. De aici (din statia Bendida sau din Parcarea Bendida) oaspetii sunt preluati de un alt free shuttle bus care duce in 2 minute, direct pe plaja (traseul se poate face si la picior, as zice eu, in vreo 20 minute).



Desi ambele plaje sunt feerice, intime si foarte curate, noi am ales sa facem plaja la Bendida 4 zile din 5 pentru mancarea gustoasa (care e servita rapid, in max 10 minute) si pentru apa (mai calda) a marii, unde am si vazut inotand 2 delfini, in larg.

Bendida Beach Bar & Restaurant

Bendida beach?

OR

Argata beach?

Revin cu cateva precizari la camerele de cazare: acestea sunt dispuse in 2 satuce – Marina Village care este mai aproape de centrul resortului: de restaurante, magazine, SPA, night club, infinity pool, chiar si de mare, si Hillside Village care e mai linistit, cu mai multa natura, tei, multe pasarele zburand si o vedere spectaculoasa, panoramica asupra ansamblului, a lacului si a marii. Jos, chiar in fata apartamentelor de pe deal, exista 3 piscine adanci pana la 1.50m, cea din mijloc creand un efect de infinity pool. 







In pretul apartamentelor (indiferent de zona) este inclus si micul dejun-bufet, extrem de variat si bogat, care din pacate pentru mine se serveste prea devreme (8.00-10.30) pentru a apuca sa mananc din toate dulciurile expuse. M-am limitat doar la o cafea cu lapte, cateva croissante si felii de pepene, dar pentru ca acum, cand scriu articolul, mi-e foarte foame, simt nevoia sa insir ce bunatati erau pe mese pe acolo: gogosi cu ciocolata, clatite cu N soiuri de dulceata sau Nutella, cereale cu lapte/iaurt, placinta cu branza, foietaje dulci si sarate, negresa, prajitura cu mere si caramel, bundinca, mousse, tarte, toate fructele posibile, legume, branzeturi, mezeluri, oua preparate de chef la cerere, cu ce sortimente voiai, etc etc etc ...





Voi reveni curand cu un al 2-lea articol despre modalitati de petrecere a timpului liber aici, prezentarea fiecarui restaurant in parte si ce preparate ne-au placut cel mai mult.

Stay tuned!








Toscana – tur in Florenta, Siena si Lucca

Toscana este extrem de cunoscuta in randul pasionatilor de calatorii fiindca e regiunea-vedeta a Italiei, prezenta in toate brosurile, promo...