sâmbătă, 8 iulie 2023

Arome22

Cu siguranta una dintre cele mai frumoase unitati de cazare din Romania, de pe litoralul nostru este Arome22. Pentru inceput, ca sa simtiti si voi atmosfera de acolo, va sugerez sa deschideti intr-o pagina noua, melodia aceasta ce rula pe repeat la piscina si sa parcurgeti articolul insotiti de muzica asta atat de linistitoare.

Noi am ajuns mai devreme in Bucuresti, am despachetat bagajul si pentru ca am proaspata in memorie experienta cu aromele din Eforie Sud, mi-am facut repede o iced coffee pe care vreau sa o savurez in timp ce scriu si ascult playlistul celor de la Thievery Corporation. ⛱

De Arome22 stiam de ceva vreme, pentru ca il urmaresc pe Blogu lu Otrava, dar nu am idee de ce am tot amanat momentul vizitei noastre aici. Amplasat intr-un cartier linistit din Eforie Sud, foarte aproape de centru si de plaja (la vreo 500-600 metri), locatia are o gradina superba, cu multe zone de recreere boho-chic si multa vegetatie. 





Coltisoarele noastre preferate au fost quiet aria, la patul din paleti si scaunele albe din lemn unde ne-am baut cafea dimineata pentru ca nu se auzeau decat sunetele naturii si zona de hamace, de unde am admirat luna plina in miniatura, la ceas de seara.







De cum intri in caldire te imbie un parfum placut (sa fie oare mirosul amestecului perfect al celor 22 arome?), iar decorurile din receptie te transpun in vremuri de mult apuse. Mini-hotelul dispune de un apartament de 2 camere (nr 1), 9 camere duble si 2 studiouri (care au extra o canapea si pot gazdui pana la 3 persoane). 



Toate au balcon si pot avea vedere catre lac, gradina sau piscina, pentru ca da, exista aici o piscina exterioara cocheta, intima, pe terasa careia va puteti relaxa savurand un frappe bun ori un cocktail (il recomand pe cel de grapefruit, care e mega racoritor si gustos). Pool-barul este deschis incepand cu orele 10 (cand se deschide si piscina) pana seara tarziu.




Ownerii localului acestuia magic, Mirel si Filiz, au dorit sa construiasca o casa-concept de cazare (cu obiecte vechi de colectie, stranse de pe la targurile de antichitati), cu mancare buna, plina de arome ce trezesc simturile. De aceea, in restaurantul lor se serveste micul dejun tip bufet (inclus in tariful camerei), pranzul si cina. Preparatele sunt delicioase, cu specific local: turcesc, tataresc si pescaresc, iar daca sunteti iubitori de dish-uri self-made, trebuie sa stiti ca aveti aici si facilitati pentru gratar. 






Pentru ca in cadrul Arome22, sunt sustinuti artistii locali si arta in general, in serile de weekend, se organizeaza concerte si mini-petreceri la Vila Cerbu, dar si workshopuri, retreat-uri sau piese de teatru.





Tot la lasarea serii, o alta experienta de care va puteti bucura (de care noi din pacate nu am profitat, pentru ca am aflat de existanta lui abia dupa ce am plecat) este jacuzzi-ului de pe rooftopul cladirii, cu view catre Lacul Techirghiol. Cu siguranta ca aici poate fi un moment extrem de romantic, la apus, alaturi de persoana iubita si un pahar cu vin bun.





Daca doriti sa va continuati concediul in aceeasi nota de intimidate si bun gust, proprietarii au creat una dintre cele mai frumoasa plaje romanesti – Plaja Cochilia din Tuzla (la numai 5km distanta), frumos amenajata, cu hamace si leagane in mare, umbrelute de paie si un beach-bar la inaltime. Doar intrebati gazdele despre plaja-poveste pentru ca aceasta are caracter izolat si e de preferat sa va rezervati locurile pentru a o putea vizita (https://www.cochilia.ro/ - poze preluate direct de la ei de pe site) 






 





 

 

 

duminică, 2 iulie 2023

O sambata in Constanta

Unde facem o escapada la mare, departe de canicula?

Noi, recunosc, nu suntem fani litoral romanesc, iar in ultimii ani chiar am evitat vacantele in statiunile de aici, pentru ca preturile mi se par exagerate, serviciile lasa de dorit si mai ales, aglomeratia nu reuseste nicicum sa ne relaxeze dupa o saptamana grea la birou.

Am vazut, intr-adevar multe locatii dragute, pe stilul nostru, precum Hacienda de Mare & Casa de Mare (Olimp), Cuibul de la Mare (Corbu), Hook of Love (23 August-Olimp), Casa Stavros (2 Mai), Arome 22 (Eforie Sud) unde cu siguranta vom ajunge la un moment dat, pentru cateva zile, insa repet, tarifele pt un concediu la noi in tara, la mare depaseste destinatiile de peste granita.

Desi in majoritatea timpului eu sunt cea cu initiativa de duca, iata ca de data sta Razvan a preluat fraiele si a propus ca in prima zi din weekend sa dam o fuga la Marea Neagra (la noi), lasandu-ma pe mine sa aleg o plaja. Cu greu m-am decis asupra locatiei, pentru ca trebuiau bifate multe criterii pe care sa le indeplineasca - voiam sa fie liniste pe plaja (nu sa simt in piept basul muzicii din boxe), sa nu fie foarte aglomerata, sa aiba nisip fin si intrare lina in apa, sa fie frumos amenajata si decenta la bani.


Am ales Constanta, pentru ca nu vazusem niciodata portul si Cazinoul, asadar castigatoarea pentru locul de bronzat a fost plaja Zoom Beach, bazandu-ma pe niste reels-uri filmate acolo, era si cu vegetatie, si colorata, arata instagramabil.


Pe A2 am facut atat la dus, cat si la intors, in jur de 2:30 h, a fost suprinzator de liber, desi la pod la Fetesti se lucreaza – apropos, pe toata durata lucrarilor, taxa de trecere va fi suspendata – vezi aici stirea despre reabilitare.

Din fericire, am avut ghinionul sa nu fim lasati sa parcam masina inspre plaja Zoom Beach, pentru ca trecerea de bariera era permisa doar riveranilor si nici pe stradutele din jur nu am avut unde lasa autoturismul. Am scris din fericire pentru ca am plecat de acolo, dar a, continuat sa mergem pana spre capatul strazii Belvedere, unde am dat peste o parcare micuta, gratuita, din care coborai direct pe Plaja Palomera.




Si a fost dragoste la prima vedere: umbrelute din paie, muzica in surdina, leagane, nisip fin, putina populatie, o terasa boho si sezlonguri (cu saltele cu perna - de vis!) libere in randul 2, foarte aproape de mare. Preturile aici mi s-au parut decente, 30 ron/sezlongul/adult, iar cafeaua 13 lei. Puteati servi si masa pe plaja sau la terasa, barul de pe plaja avand contract cu o firma de delivery. Aveau in meniu salate, multe sortimente de pizza si cateva platouri. Cu siguranta, vom reveni aici ori de cate ori vom simti nevoia de deconectare pentru ca a fost o atmosfera super relaxanta, iar apa marii extrem de limpede.






Am petrecut ore bune pe sezlongurile trase cand la soare, cand la umbra, iar spre orele amurgului, am plecat sa facem o promenada pe faleza din Portul Tomis, unde am si servit cina, la una din zecile de terase dragute cu view. Izul romantic din port a fost completat de sunetul pescarusilor, barcutele plutitoare si razele blande ale soarelui reflectate in apa albastra. Cazinoul era inca in renovare si precum niste prieteni de nadejde, briza marii parca masca schelele de pe cladire, mangaind chipurile trecatorilor, iar valurile se spargeau de pietre, formand o spuma alba, de toata splendoarea…









 

Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2021

Acum 2 saptamani, pe vremea asta eram in Timisoara... Azi sunt acasa, in fata laptopului, stau turceste pe canapea si mai scad temperatura c...