duminică, 3 decembrie 2017

Targ de Craciun – Bucuresti – Piata Constitutiei

Zilele astea libere de Sf Andrei si Ziua Romaniei au creat panica in randul oamenilor. Spun panica fiindca soselele din Bucuresti au fost paralizate de masini pline de curiosi care au iesit sa vada luminitele “inaugurate” pe 1 Decembrie si marele brad din Centru. Eu, entuziasmata pana in adancul sufletului de spiritul sarbatorilor, bineinteles ca m-am numarat printre persoanele alea curioase de care vorbeam mai sus, mai ales ca am lucrat si joi si vineri, asa ca m-am vazut nevoita sa raman in Bucuresti peste weekend.

Si bine am facut , caci cazarile de pe Valea Prahovei au fost book-uite in proportie de peste 90%, sa nu mai vorbesc de locurile minunate din zona Transilvaniei, mai ales ca targul de Craciun din Sibiu tocmai ce s-a deschis. Apropos de Sibiu, am ramas placut surprinsa de Christmas Marketul din Bucuresti, de anul acesta, din Piata Constitutiei. Se aseamana foarte mult cu cel din Hermannstadt, datorita luminitelor pe care primaria capitalei le-a asezat deasupra, in forma de stea (mai mult sau mai putin). Targul nostru mi-a parut chiar putin mai mare, iar bradul frumos impodobit, inalt de 30 metri iti ia ochii negresit.  





Dupa 10 minute de cautat un loc de parcare in zona, am avut succes si am pasit intr-un picior spre “targul lui Mos Craciun”. Am avut noroc ca am ajuns pe la ora 16.00 cand nu mai ploua si ne-am putut bucura de fiecare taraba de pe acolo.


 Ne-am organizat un pic si am pornit “vizita” asemena acelor de ceasornic, de la prima casuta din lemn din stanga. Cum era normal, caci romanul e un gourmand convins, cozile cele mai mari erau la mancare: la Kiurtos colaci, la preparatele traditionale, la cozonaci, la ciocolata si prajituri de casa. Noroc ca mancasem inainte acasa, caci am fi murit de foame pana sa ajungem sa achizitionam ceva de pe acolo. Pe mine m-au fermecat ca de fiecare data decoratiunile pentru brad, lucrurile handmade, obiectele confectionate din sac, saniutele si toate chestiile facute cu migala. 











Era destul de ger pentru perioada asta, termometrul arata in jur de 3 grade, asa ca ne-am incalzit cu un pahar de vin fiert cu scortisoara si mar si cu un ceai de lamaie si ghimbir. Un pahar costa 5 lei, dar face toti banii, caci iti readuce sangele in vene.


Per total, analizand preturile de pe la toate casutele din targ, mi s-au parut un pic cam piperate, insa cine se mai uita la bani cand Craciunul bate la usa, iar febra cadourilor e din ce in ce mai mare? N-aveam cum sa plecam nici noi cu mana goala de acolo, asa ca am luat (cu 5 lei) o decoratiune frumos mirositoare si BIO  pentru pom, facuta din 3 betisoare de scortisoara legate cu un fir de sac, un borcanel de miere si o casuta colorata din lemn- agatatoare de usa.


Ce mi-a mai atras atentia a fost casuta unde se vindea ciocolata, fabricata si ambalata asfel incat sa imite perfect obiectele din fier precum desfacator de sticla, foarfeca, patent, samd. Exista de asemena tonete cu produse eco, cu tincturi, sapunuri preparate in casa, iar cel mai mult mi-au atras atentia saculetii vindecatori sau pentru relaxare, umpluti cu diverse arome de ceaiuri, ce odata mirositi, alungau stresul.


Ca sa intrati si mai mult in atmosfera de Craciun, va recomand sa cautati mai multe poze din targ, pe pagina de Facebook – “Bucharest Christmas Market”.



Spre seara, la targ au loc concerte, acolo fiind amplasata o scena mare. Noi am prins doar repetitiile, caci am ales sa plecam din curtea casei lui Mos Craciun dupa vreo 2 ore, ca sa admiram si luminitele de pe Magheru. Parca sunt cele mai frumoase de pana acum: ii, clopotei, cadouri sau stelute in rosu-galben-albastru, toate mi-au placut la nebunie si m-au facut sa le admir cuminte din spatele geamului masinii, uitand de traficul din jur.




Astept acum sa aduca Mos Nicolae si faimosul targul pe tema caruia s-a facut atat tam-tam, caci se anunta a fi in Piata Victoriei. Oare merita sa schimbam caracterul de protestanti si sa adoptam o atitudine pozitiva in preajma Craciunui, in fata Guvernului?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liguria - Portofino & Santa Margherita

Desertul vacantei noastre in Italia a fost fara doar si poate Portofino. Amandoi l-am votat ca fiind cel mai luxos, fabulos, cochet si frumo...