joi, 14 februarie 2019

Amfiteatrul Transilvania - linistea dintre munti


Uhh, a inceput deja saptamana si eu sunt inca cu capul in nori. La propriu. Fac ce fac si mai deschid galeria telefonului sa ma uit pentru a suta oara la pozele facute in weekend. Si cum vremea posomarata din Bucuresti nu te indeamna la activitati prea solicitante, am deschis laptopul si am inceput sa dau timpul, usor-usor inapoi, in linistea dintre munti, in adierea rece, in mijlocul naturii.


Departe de turismul de masa, in varf de munte, dupa un drum forestier de aproape 5 km urcati cu masina (care nu e 4x4), parcursi in mai bine de 45 minute, ajungi pe un taram de poveste ce se intinde peste aproximativ 100 de hectare si care ofera o priveliste ce-ti taie rasuflarea : de-o parte si de alta Muntii Bucegi si Piatra Craiului. Cand iti vei auzi doar bataile inimii si vocea naturii, vei stii ca ai ajuns la Amfiteatrul Transilvania, un resort rural, cu totul diferit de celelalte pensiuni  din Romania.  





La doar 10km de Moieciu de Sus, exista o alta lume, una fantastica, cu casute vechi de 200 ani amplasate pe crestele muntilor, unde odinioara se depozita fanul.









 In prezent,  doar 2 casute, pe nume « Odaia Bucegi » si « Odaia Piatra Craiului » ce par din turta dulce sunt restaurate cu vopseluri si materiale bio si puse la dispozitia turistilor. Ele pot gazdui pana la 30 persoane, avand disponibilitate de 10 camere de cazare nu foarte spatioase, insa extrem de primitoare si calduroase, dotate cu strictul necesar : produse cosmetice la baie, prosoape, umerase, papuci etc si vederi panormice direct spre munte. Pentru ca proprietarii au dorit ca acest loc sa creeze o legatura intre turisti cu natura, au ales sa nu puna wi-fi sau TV in camere, ci doar in lounge-ul de primire a oaspetilor. Langa mini-unitatile de cazare, exista  suficiente locuri de parcare (doar) pentru masini, caci accesul cu ATV-urile este interzis pe aceasta proprietate privata.





Locatia este foarte intima, nu exista magazine sau vecini in zona, ci doar casele si restaurantul care are o capacitate de 40 persoane si care ofera bucate delicioase romanesti, cu specific moldovenesc. Meniul nu este foarte variat, insa toate preparatele sunt bio si au gust. Micul dejun este inclus in pretul camerei si foarte bogat. De asemenea, pe tot parcursul sederii apa este oferita din partea casei in recipiente mari de sticla. Ceaiul servit dimineata a fost extrem de aromat, fiind preparat din plantele culese de pe dealurile proprietatii.  In incinta complexului exista si o ferma de cai, de oi si vaci si o gradina de legume, ele constituind principala sursa de produse proaspete folosite pentru pregatirea meselor. Seva de mesteacan, vinul fiert de casa sau placintele moldovenesti sunt vedetele bucatariei Amfiteatrului.










Gazdele sunt extrem de amabile, ca si restul personalului, fiind la dispozitia turistilor intreaga zi, de dimineata de la 8 si pana la orele tarzii ale noptii (22.00), acesta fiind si programul de functionare al restaurantului. De asemenea, acestia gasesc intelegere si pentru cei dornici sa urce aici si sa manance fara a se caza, de aceea restaurantul nu este cu circuit inchis, dar este neaparata nevoie de o rezervare in prealabil. Pentru persoanele care rezerva o camera aici si care nu dispun de o masina puternica, proprietarii pun la dispozitie transportul din Moieciu pana sus, la destinatie.










Ah, si nu v-am spus de zona incarcata energetic : daca treceti pe langa toate casutele si urcati pana in varf (pe jos, fiindca e aproape) gasiti « amfiteatrul », cel mai inalt punct din complex, unde sunt asezate circular cateva scaune-cilindru din lemn (scena aduce mult cu « Masa tacerii » din Targu Jiu). Aici timpul sta in loc si inconjurati de toata linistea naturii (exceptand zapada care scartaia puternic sub talpile noastre) am reusit sa ne (re)conectam cu ea si ne-am incarcat cu mult zen. De asemena, exista si o camera rustica cu aromoterapie, unde va puteti bucura de peisaj, alaturi de un ceai cald sau ceva dulce.


Sunt atat de multe de spus despre acest loc de poveste, dar mi-e teama ca nici toate cuvintele din lume n-ar reusi sa descrie frumusetea vazuta si simtita doar prin ochi si suflet. Pot spune doar ca ne-am facut cel mai frumos cadou de pre-Sfantul Valentin venind aici. 

Ne dorim cu ardoare sa revenim si in vara, cand e totul inverzit. Ca si pont : la sfarsitul lui august, in fiecare an, pe 24/26 este Festivalul Fanului si gazdele organizeaza pentru turisti petreceri cu focuri de tabara si dansuri traditionale. Puteti recerva si voi aici.

"Mountains are the only detox I believe in."

Pana data viitoare, HAPPY 
                                       VALENTINE'S 
                                                            DAY! 💖💕 
                                        
                                           Iubiti-va mult !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cinque Terre 2024

E aproape ora 20, m-am imbracat deja in pijama (fiindca mi-am petrecut cateva ore bune in trafic azi spre si dinspre birou), asa ca vreau sa...