duminică, 15 martie 2020

Welcome to our home !


Cand au trecut 10 luni??? Fiindca de atunci nu am mai scris :O

Nu am ce sa va povestesc din punct de vedere al vacantelor, ca n-am mai plecat pe nicaieri de fix 1 an, fiindca toata vara am fost prinsi cu amenajarea casei si cu alergatura pe la notari si banci, iar in prezent, din cauza virusului COVID19, cu atat mai putin putem vorbi de calatorit.

Profit de ocazia izolarii la domiciliu, sa petrec mai mult timp cu mine, facand lucruri care imi plac cu adevarat : sa citesc, sa ma uit cu orele la seriale pe Netflix, sa scriu sau pur si simplu sa stau degeaba.




Am ales pe aceasta cale sa fac un mic tur al casei noastre BEFORE and AFTER si sa mentionez pe scurt evolutia intregii operatiuni de amenajare.

In ciuda celor spuse de majoritatea oamenilor, cumpararea unei noi locuinte, precum si gestionarea cheltuielilor, alegerea materialelor, a finisajelor si a obiectelor de mobilier, nu au fost deloc stresante, ba chiar noi ne-am bucurat de fiecare etapa si progres facut in casuta mult dorita.

Evident ca nu s-a intamplat totul peste noapte ca la « Visuri la cheie », dar am avut totusi parte de o surpriza placuta cand am descoperit cat de bine a iesit rezultatul final. Pentru cei care adora chestiile DIY, randurile de mai jos le-ar putea fi utile, in caz contrar, textul imi va folosi oricum mie, pe post de jurnal, ce mi-ar placea sa il rasfoiesc peste ani.

Apartamentul, care e situat intr-un complex de blocuri-vilute de 2+M etaje, e dotat cu curte proprie destul de mare si a fost achizitionat la gri, ceea ce inseamna ca ne-a oferit sansa sa ne alegem singuri materialele, culorile, sanitarele, etc. Cam asa arata spatiul la cumparare (in aprilie 2019):







In urmatoarele 2-3 saptamani, au montat gresia, faianta, si parchetul, pe care le-am achizitionat din Dedeman si Parchet Shop. Dezvoltatorii ne-au propus un buget in care sa ne incadram si firmele cu care au ei contracte de colaborare. Am vrut ca locuinta sa aiba un aer chabby-chic, asa ca am ales materiale vintage pe care le-am imbinat cu piese de mobilier moderne, majoritatea albe, din lemn : gresia de pe hol + bucatarie are aspect de pardoseala veche, gresia si faianta din baie le-am ales intr-un gri antichizat si am « spart » monotonia cu un perete din piatra naturala natural beige si nu in cele din urma, parchetul este alb, aparent scorojit, invechit. 






Sa va zic un pont : inainte am stat intr-o garsoniera cu parchet si gresie inchise la culoare, unde orice firicel de praf era vizibil ; daca optati pentru culori deschise, GARANTAT o sa para mult mai curat, mai spatios si mai luminos.


 

Nu am ales nimic din obiectele sanitare standard, de aceea am si depasit bugetul cu destul de mult. Dar deh, Razvan isi dorea cada cu hidromasaj, iar eu intotdeauna am visat la un lavoar alb asezat pe o masuta de lemn vechi (confectionata de mainile mele) sub care pot depozita cosuri cu cosmetice si prosoape rulate, exact cum vedeam pe la SPA-uri.






 Au urmat apoi lavabilul, plintele, pragurile, montarea usilor si a tocurilor (alese – evident - tot albe) si casuta era aproape gata. 

Primele obiecte achizitionate au fost corpurile de iluminat (din Ikea si ELBI) si comanda pentru mobila de bucatarie care a durat 3 saptamani. Am facut-o la un domn, recomandat de un fost coleg de serviciu, de care am fost super incantati, desi am avut ceva emotii fiindca nu ne-a putut oferi o varianta 3D a proiectului inainte de finalizare. Am avut doar un desen grafic pe care eu il schitasem cat am putut de bine, iar dansul a venit sa ia masuratorile (care se iau doar daca sunt finisajele puse si traseele + tevile de apa/gaz trase), sa ne prezinte paletarul de culori, materiale si modele. Noi am dorit ca usile sa fie dintr-un MDF frezat, culoarea portelan, sa aiba cateva spatii de depozitare pentru cosuri (in care, in prezent avem pastile, pungi, prosopele de bucatarie si paine), iar blatul sa fie mai inchis la culoare, dar identic cu masa, de un maro, cu striatii ce imita perfect lemnul. Acesta este rezultatul final.








 

Scaunele de bucatarie sunt albe, in varianta pliabila, de la IKEA – modelul TORJE ; ele pot fi folosite atat in interior, cat si pentru exterior (de aceea am mai cumparat inca 2, dar negre, pentru terasa). Masa este gandita si confectionata de noi : blatul si picioarele cumparate din MamBricolaj si montate de chef Razvan :)




 


Nu o sa insir despre fiecare obiect din casa pretul sau locatia de unde a fost achizitionat, insa principalii nostri « parteneri » au fost : Ikea, Dedeman, Zara Home, Jysk, Jumbo.


Pentru peretele principal din living am ales un tapet caramida- 3D, pentru un efect vizual de spatiu mai mare, dar in acelasi timp sa mai inveselesc putin cromatica monotona din incapere. Cireasa de pe tort clar este semineul de colt (care e si functional) ce da un aer hygge intregii case, alaturi de sfesnicele din lemn si de lumanarile parfumate.






 





Toate celelalte detalii precum draperiile din tesatura naturala, florile in ghiveci, obiectele din lemn si rafie, au fost alese cu gandul la (re)conectarea cu natura si crearea unui spatiu primitor. Culorile sunt neutre sau pastelate, totul pare foarte aerisit si luminos datorita lor si bineinteles a geamurilor/usilor largi.









Dincolo de zidurile casei, sta curtea, careia noi i-am acordat la fel de multa atentie. Desi ne doream o gradina mare, nici in a noastra (care are 106mp) nu e putin de munca : udatul dis-de-dimineata si seara tarziu pe timpul verii, ingrijirea gazonului care necesita intotdeauna seminte noi, ingrasamant pentru tuie, tunderea ierbii…toate necesita timp.






Ca s-o facem mai intima, am imbracat toata partea din fata cu gard din bambus, care are nu numai rol decorativ, dar despre care am citit ulterior ca este si semn de noroc pentru casa, asa cum sustin specialistii in feng-shui, el atragand energii pozitive in locuinta. Ca sa aducem o nota personala curtii, am confectionat 2 bancute din paleti pe care le-am vopsit albe si pana acum au fost atractia gradinii la fiecare petrecere/gratar organizat cu familia sau cu prietenii.












Sunt mandra ca in doar cateva luni (din aprilie si pana in iulie cand ne-am mutat) am reusit sa transformam o casa in ACASA si trebuie sa recunosc ca nu ma simt niciunde mai bine decat aici. 




Pentru viitoare proiecte, DM me 👀



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toscana – tur in Florenta, Siena si Lucca

Toscana este extrem de cunoscuta in randul pasionatilor de calatorii fiindca e regiunea-vedeta a Italiei, prezenta in toate brosurile, promo...