duminică, 27 martie 2022

Wolkendorf BioHotel & SPA - Vulcan

 ˝Parfumuri, ceasuri, imbracaminte? Cadoul perfect nu exis….SPA si relaxare in inima muntilor!!! ̋- Gandurile astea imi treceau prin minte acum vreo 2 saptamani J Stiam ca se apropie rapid ziua lui Razvan, insa eu eram tot mai nehotarata in privinta CEVA-ului special pe care voiam sa i-l daruiesc si sa ii ramana in suflet. Si cum eu ma pricep de minune la capitolul facut surprize, am si gasit solutia: o rezervare pentru ultimul weekend din martie in Tara Barsei, la Wolkendorf BioHotel&SPA (in traducere din limba germana: Satul Norilor). 

Situat la aprox 18km de Brasov, intr-o zona retrasa din satul Vulcan, sosirea pe domeniul BioHotelului se face pe un drum linistit printr-o mica padure. Pentru masini, exista in exteriorul curtii o parcare generoasa – contracost: 24 lei/npt, ce se achita la receptie.


La intrarea in complex, te intampina din tarcul lor, o gasca de iepuri-gigant ce lenevesc la soare, sub casuta din copac; iar pe partea stanga se gaseste cladirea cu restaurantul si terasa unde se serveste micul dejun - stil bufet suedez (inclus in pretul camerei si extrem de variat), cat si celelalte mese a la carte (contracost), dar si barul. Mancarea este gatita in stil traditional, din preparate 100% bio, locale, preturile insa sunt cam piperate. Restaurantul e foarte animat, e dispus pe 2 nivele (noi l-am asemnuit cu un local-taverna), seara este muzica live, iar decorurile sunt obiecte  vechi, de prin toate zonele tarii: masina de cusut Singer, toaca, sifoane, potcoave, ceasuri cu cuc, lazi de zestre, roata olarului, damigene si butoaie, etc.





placinta cu mere

Hotelul are 45 unitati de cazare cochete (atat camere standard, cat si superioare sau deluxe) dispuse in 3 corpuri separate. Preferatul meu a fost corpul din mijloc (nr.2) fiindca la parter, exact langa receptive, exista o camera-biblioteca cu o varietate de carti puse la dispozitia turistilor ce se pot relaxa citind pe una dintre canapele inflorate. Desigur, pentru cei ce vor veni aici insotiti de copii, foarte utila le va fi camera de la parter din corpul 3 – o camera de joaca dotata cu mingi, puzzle-uri si alte obiecte haioase.

The library

meeting our room

our room

In curte, exista amenajate si spatii de joaca pentru pitici (tobogan, perete de escalada, dartz, saniute, biciclete de inchiriat, casuta in copac), banci de jur-imprejurul lacului, zona barbecue pentru foc de tabara/protap si alta pentru baut cafeaua in tihna, dimineata devreme, sub razele soarelui, pe bancute confectionate din fan/butoaie.

view from restaurant s terrace (1st floor)

tree house

around the yard

view from our room

Sunday morning

9.00 AM

coffee break

Vedeta de la Wolkendorf ramane fara doar si poate SPA-ul, casuta cu geamuri infinite, deschisa zilnic intre orele 12.00-23.00 (cu o ora pauza intre 17-18 pentru igienizare). De mentionat ca parintii, impreuna cu copiii se pot bucura de SPA numai in prima parte a programului (pana la orele 17), urmand ca spre seara, locatia sa devina - adults only.

SPA - view from our room

SPA by day

SPA by night

jacuzzi exterior

Exista la exterior (in gradina imensa) 3 piscine cu jacuzzi (nefunctionale in martie, din cauza temperaturilor scazute), iar la interior, dincolo de pupitrul receptiei SPA, o prima usa catre vestiar (unde aveti prosoape si papuci on the house, foehn, lotiune de corp) si o cea de-a doua usa, direct catre paradis, de unde se aude in surdina muzica de relaxare. Aici poti petrece timp cu tine insuti in: 3 tipuri de sauna uscata si umeda (cromo aromaterapie, finlandeza si turceasca-de abur), ciubar, bazin cu apa rece, jacuzzi, bazin cu apa calda, dus scotian, salina cu un perete format din 84 minerale, fantana de gheata, salon de masaj si o camera de relaxare – aromaterapie, in cadrul careia poti savura si un ceai cald, proaspat infuzat, langa semineu.

bazin apa rece

aromaterapie - SPA lounge

bazin apa calda cu jacuzzi

fantana gheata

cromoterapie


dus scotian

Silent Relaxing Room

ciubar

Salina

Toate incaperile din cadrul SPA-ului au trecuta pe o tablita din lemn din dreptul usii atat denumirea, cat si timpul recomandat de petrecut inauntru pentru un effect optima supra sanatatii si starii de bine.

receptie SPA

SPA chilling corner

Accesul la SPA este complet gratuit (inclus in pretul cazarii) pe toata perioada sederii, mai putin masajele ce ar trebui programate din timp, deoarece fetele sunt fully booked (noi din pacate nu am mai gasit nici 1 loc disponibil). *** Exista si oferte numite Relax Day SPA, exclusiv pentru persoanele ce nu sunt cazate aici, iar preturile variaza de la 159 la 299 lei/zi/persoana. ***

SPA - lobby

Spre deosebire de Razvan care prefera sauna, eu raman fanul nr. 1 al camerei Relax Salina, unde datorita luminii calde oferite prin peretele de sare, am putut medita, dar si admira copacii, dincolo de fereastra, balansandu-ma lin in sezlongul din lemn. Avand aceasta expunere direct catre inima naturii, biohotelul demonstreaza inca o data ca promoveaza prin toate activitatile si serviciile oferite, un concept de slow-life…

Salina

Salina


sâmbătă, 19 martie 2022

Traieste infinit. Locatii ˝altfel˝

Cred cu tarie ca adevaratele bogatii dobandite nu sunt cele materiale, ci cunoasterea lumii inconjuratoare - indiferent de costul unei excursii (nu consider risipa de bani) ai parte de un castig spiritual. Mi-am instalat de curand o aplicatie pe mobil ce iti arata cele mai cool locuri si cele mai populare destinatii de vacanta – Framey – iar la actualizarea profilului, odata completate campurile despre tarile vizitate (in nr de 12), am primit rezultatul satisfacator ca am vazut deja 6% din lume. Yey!

Azi nu vreau sa vorbesc despre o vacanta anume, ci mai degraba de cateva locatii foarte speciale carora merita sa le treceti pragul macar o data in viata. Iar clasamentul meu este urmatorul:

1.     Restaurantul Sub Tampa – Brasov. Deschis zilnic incepand cu orele 12, este pozitionat in mijlocul padurii Muntelui Tampa, chiar langa telecabina. Din centrul orasului, ajungeti pe jos, in aprox 10-15 minute, strabatand stradutele romantice, inguste, apoi urcand treptele pietruite catre paradisul papilelor gustative. Preparetele lor imbratiseaza bucataria fusion, unde sunt combinate armonios arome si gusturi diferite pe care eu nu le-am mai experimentat in niciun alt restaurant.



      Personalul e extrem de atent, mancarea a sosit foarte rapid (eu am ales un piept de pui cu piure, sos de salvie, dressing pe baza de otet, pudra de zmeura si chipsuri de burta – absolut de-li-cios! si un smoothie de banana). Un alt plus este pretul bucatelor: foarte accesibil oricarui buzunar, iar portiile sunt mari si consistente. Raportul calitate-pret este de 10-10!

      Design-ul restauratului e spectaculos, cu ferestre largi – cu view catre orasul vechi, elementele din lemn imbinandu-se perfect cu detaliile din metal si verdele crud al plantelor. Ca sa va duc putin in atmosfera de acolo, va las un playlist cu muzica instrumentala romantica, la saxofon, ce rula in surdina (click aici). De preferat sa rezervati o masa aici din timp, pentru ca in weekend este destul de aglomerat. Ii gasiti la: https://subtampa.com.


2.     Avocadoo 2Bucuresti. Are 2 locatii, una in Centrul Comercial Baneasa Shopping Center, iar cea de-a doua in zona 1 Mai. Noi am vizitat-o in vara pe cea de pe Str Postelnicului, unde ne-am putut bucura de savoarea cafelei direct sub razele soarelui, stand la masutele de pe treptele bistro-ului. Dupa cum ii sugereaza numele, bucataria lor indeamna la un mod de viata sanatos si sustenabil. Intotdeauna am fost atrasa de stilul asta boho-chic, de decoratiuni din materiale naturale, precum iuta, in, canepa, lemn de bambus si plante verzi. Pe toate le-am gasit la Avocadoo 2, in fiecare coltisor, design-ul purtand amprenta Irinei Pogonaru (majoritatea textilelor pot fi gasite in magazinul The Edit). E genul acela de spatiu in care intri si te simti ca intr-o vacanta in Bali, recunoscator pentru viata, natura si frumos datorita muzicii de pe fundal a lui Danit (click aici pentru a asculta una din melodiile sale). Va las si site-ul https://avocadoo.ro, si cateva poze.




3.     Ceramic CaféBucuresti. E una dintre cele mai creative cafenele din centrul capitalei (zona Piata Romana), cu un concept vestic, unde iti poti dezvolta simtul artistic prin activitati de tip craft. E infiintata cu putin inainte de pandemie si recunosc ca nu stiam de existenta ei, pana la invitatia unei prietene, pe care am acceptat-o cu drag. Inauntru mirosea a acuarele si a cafea si se auzea muzica de la radio. Exista la parter pe langa atelierul cu tempera, palete si pensule, mesele-artistilor si un colt cu suveniruri (dulceata sau alte produse bio), iar la etaj troneaza un pian impunator.


      Noi am ales sa stam afara, fiindca intreaga curte era invaluita intr-un miros dulce, sublim de mana-Maicii-Domnului, proaspat inflorita. Astfel, am profitat de o sedinta de terapie, dand viata prin culoare unei cesti de cafea. Aici exista diferite vase din ceramica, in stare bruta (boluri, cani, vaze etc) care isi asteapta Picasso-ul. Odata glazurate cu culori, obiectele se predau la receptie, primind un nr de inregistrare, iar dupa 2 saptamani (dupa ce sunt arse de proprietary in cuptor, la 1000 grade si lustruite) va asteapta sa le preluati acasa (contracost), pentru a va bucura de unicitatea lor. Ceramic Café exista si  in Cluj.




produsul finit

4.     Croitoria de cafea – Brasov. Daca tot suntem la capitolul cafenele, iata si una la munte, situata pe Bdul Iuliu Maniu 17. Pravalia e amenajata intr-un stil gothic, intr-o fosta croitorie, iar cafelele ce iau nastere aici au o aroma cu totul deosebita. Caramida vopsita, cactusii, mirosul imbietor de boabe proaspat prajite dau un vibe aparte spatiului micut. Noi nu am avut loc sa savuram o cafea inauntru (era deja acolo un grup de 4 persoane ce ocupasera toate scaunele) desi era trecut de orele pranzului, insa am luat-o la pachet si am savurat-o pana la ultima picatura, inspirand aerul curat de pe aleile Brasovului.



foto: preluata de pe ZeBrasov

 5. D.O.R - Bran. Mi-e dor de DOR. Nu mai zic altceva de restaurantul cu copac, pentru ca am scris deja despre el - detalii cititi in articolul acesta

Voi ce propuneri/descoperiri in materie de locatii deosebite aveti? Impartasiti-le cu noi, daca simtiti!



Toscana – tur in Florenta, Siena si Lucca

Toscana este extrem de cunoscuta in randul pasionatilor de calatorii fiindca e regiunea-vedeta a Italiei, prezenta in toate brosurile, promo...