duminică, 27 martie 2022

Wolkendorf BioHotel & SPA - Vulcan

 ˝Parfumuri, ceasuri, imbracaminte? Cadoul perfect nu exis….SPA si relaxare in inima muntilor!!! ̋- Gandurile astea imi treceau prin minte acum vreo 2 saptamani J Stiam ca se apropie rapid ziua lui Razvan, insa eu eram tot mai nehotarata in privinta CEVA-ului special pe care voiam sa i-l daruiesc si sa ii ramana in suflet. Si cum eu ma pricep de minune la capitolul facut surprize, am si gasit solutia: o rezervare pentru ultimul weekend din martie in Tara Barsei, la Wolkendorf BioHotel&SPA (in traducere din limba germana: Satul Norilor). 

Situat la aprox 18km de Brasov, intr-o zona retrasa din satul Vulcan, sosirea pe domeniul BioHotelului se face pe un drum linistit printr-o mica padure. Pentru masini, exista in exteriorul curtii o parcare generoasa – contracost: 24 lei/npt, ce se achita la receptie.


La intrarea in complex, te intampina din tarcul lor, o gasca de iepuri-gigant ce lenevesc la soare, sub casuta din copac; iar pe partea stanga se gaseste cladirea cu restaurantul si terasa unde se serveste micul dejun - stil bufet suedez (inclus in pretul camerei si extrem de variat), cat si celelalte mese a la carte (contracost), dar si barul. Mancarea este gatita in stil traditional, din preparate 100% bio, locale, preturile insa sunt cam piperate. Restaurantul e foarte animat, e dispus pe 2 nivele (noi l-am asemnuit cu un local-taverna), seara este muzica live, iar decorurile sunt obiecte  vechi, de prin toate zonele tarii: masina de cusut Singer, toaca, sifoane, potcoave, ceasuri cu cuc, lazi de zestre, roata olarului, damigene si butoaie, etc.





placinta cu mere

Hotelul are 45 unitati de cazare cochete (atat camere standard, cat si superioare sau deluxe) dispuse in 3 corpuri separate. Preferatul meu a fost corpul din mijloc (nr.2) fiindca la parter, exact langa receptive, exista o camera-biblioteca cu o varietate de carti puse la dispozitia turistilor ce se pot relaxa citind pe una dintre canapele inflorate. Desigur, pentru cei ce vor veni aici insotiti de copii, foarte utila le va fi camera de la parter din corpul 3 – o camera de joaca dotata cu mingi, puzzle-uri si alte obiecte haioase.

The library

meeting our room

our room

In curte, exista amenajate si spatii de joaca pentru pitici (tobogan, perete de escalada, dartz, saniute, biciclete de inchiriat, casuta in copac), banci de jur-imprejurul lacului, zona barbecue pentru foc de tabara/protap si alta pentru baut cafeaua in tihna, dimineata devreme, sub razele soarelui, pe bancute confectionate din fan/butoaie.

view from restaurant s terrace (1st floor)

tree house

around the yard

view from our room

Sunday morning

9.00 AM

coffee break

Vedeta de la Wolkendorf ramane fara doar si poate SPA-ul, casuta cu geamuri infinite, deschisa zilnic intre orele 12.00-23.00 (cu o ora pauza intre 17-18 pentru igienizare). De mentionat ca parintii, impreuna cu copiii se pot bucura de SPA numai in prima parte a programului (pana la orele 17), urmand ca spre seara, locatia sa devina - adults only.

SPA - view from our room

SPA by day

SPA by night

jacuzzi exterior

Exista la exterior (in gradina imensa) 3 piscine cu jacuzzi (nefunctionale in martie, din cauza temperaturilor scazute), iar la interior, dincolo de pupitrul receptiei SPA, o prima usa catre vestiar (unde aveti prosoape si papuci on the house, foehn, lotiune de corp) si o cea de-a doua usa, direct catre paradis, de unde se aude in surdina muzica de relaxare. Aici poti petrece timp cu tine insuti in: 3 tipuri de sauna uscata si umeda (cromo aromaterapie, finlandeza si turceasca-de abur), ciubar, bazin cu apa rece, jacuzzi, bazin cu apa calda, dus scotian, salina cu un perete format din 84 minerale, fantana de gheata, salon de masaj si o camera de relaxare – aromaterapie, in cadrul careia poti savura si un ceai cald, proaspat infuzat, langa semineu.

bazin apa rece

aromaterapie - SPA lounge

bazin apa calda cu jacuzzi

fantana gheata

cromoterapie


dus scotian

Silent Relaxing Room

ciubar

Salina

Toate incaperile din cadrul SPA-ului au trecuta pe o tablita din lemn din dreptul usii atat denumirea, cat si timpul recomandat de petrecut inauntru pentru un effect optima supra sanatatii si starii de bine.

receptie SPA

SPA chilling corner

Accesul la SPA este complet gratuit (inclus in pretul cazarii) pe toata perioada sederii, mai putin masajele ce ar trebui programate din timp, deoarece fetele sunt fully booked (noi din pacate nu am mai gasit nici 1 loc disponibil). *** Exista si oferte numite Relax Day SPA, exclusiv pentru persoanele ce nu sunt cazate aici, iar preturile variaza de la 159 la 299 lei/zi/persoana. ***

SPA - lobby

Spre deosebire de Razvan care prefera sauna, eu raman fanul nr. 1 al camerei Relax Salina, unde datorita luminii calde oferite prin peretele de sare, am putut medita, dar si admira copacii, dincolo de fereastra, balansandu-ma lin in sezlongul din lemn. Avand aceasta expunere direct catre inima naturii, biohotelul demonstreaza inca o data ca promoveaza prin toate activitatile si serviciile oferite, un concept de slow-life…

Salina

Salina


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toscana – tur in Florenta, Siena si Lucca

Toscana este extrem de cunoscuta in randul pasionatilor de calatorii fiindca e regiunea-vedeta a Italiei, prezenta in toate brosurile, promo...